home

      

Croaziera in Golful Persic cu vizitarea capitalelor inclusa

 

EMIRATELE ARABE UNITE - QATAR - OMAN

 

Dubai - Abu Dhabi - Doha - Muscat

 

Va invitam sa descoperiti cateva dintre tarile Golfului Persic de-a lungul unei croaziere pe COSTA TOSCANA, vas inaugurat in anul 2022. Veti avea prilejul a vedea Sharjahul, capitala culturala al Emiratelor, veti fi impresionati de Dubai, cel mai spectaculos oras al Golfului Persic, ce epateaza cu cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa. Veti continua cu Abu Dhabiul, unde se afla cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, cu Doha, perla Golfului Persic, care tine sa intreaca prin spectaculozitate celelalte rivale din zona. Va veti indrepta apoi spre legendarul Oman pentru a ajunge in Muscat, capitala sa cu spiritul sau mai conservator. O croaziera araba, de neratat!

 

Perioada: 01.03 - 10.03.2024

 

Ziua 1 / 01.03.2024: Bucuresti

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 23:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Fly Dubai).

Ziua 2 / 02.03.2024: Bucuresti - Dubai

Plecare spre Dubai cu compania Fly Dubai, zbor FZ 1710 (01:35 / 08:30). Dupa sosirea in Dubai vom fi transferati la un hotel de 4* pentru a lua micul dejun. in aceasta zi vom avea ocazia de a descoperi Dubaiul, supranumit perla Emiratelor Arabe Unite, un oras fascinant situat in Golful Persic, unul dintre cele sapte emirate. Arhitectura impunatoare si cultura sofisticata fac din Dubai una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din lume. Tur panoramic de oras organizat exclusiv pentru grupul nostru, in timpul caruia vom putea admira insula artificiala Jumeirah Palm, una dintre cele trei insule artificiale care au extins tarmul Dubaiului cu aprox. 520 km, Moscheea Jumeirah, una dintre cele mai frumoase si grandioase moschei din Orientul Mijlociu, Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, celebrele mall-uri, zona rezidentiala si fascinantul Muzeu al Dubaiului, gazduit de cea mai veche cladire din oras - fostul fort. Nu va fi ratata ocazia de a petrece putin timp in piata materialelor textile sau de a face o plimbare pe canal cu "abra", vestitul taxi local pe apa, spre bazarurile de condimente si de aur. Transfer in portul din Dubai pentru imbarcare la bordul vasului de croaziera Costa Toscana pentru cina si cazare. Vasul va ramane in port peste noapte. 

Ziua 3 / 03.03.2024: Dubai

in aceasta zi veti putea explora in continuare orasul Dubai achizitionand o excursie optionala de la bordul vasului de croaziera sau veti putea explora individual orasul, prilej de a urca in cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, sa luati pranzul la Burj al Arab, sa vizitati Muzeul Viitorului sau sa admirati Miracle Garden. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 23:50. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 4 / 04.03.2024:  Abu Dhabi

Vasul de croaziera va ajunge in Abu Dhabi la ora 09:00. Alaturi de insotitorul de grup si ghidul local vom porni intr-un tur organizat exclusiv pentru grupul nostru in Abu Dhabi, care ne va oferi posibilitatea de a cunoaste istoria si cultura acestui stat. Vom vizita Marea Moschee Sheikh Zayed, cea mai mare din Emirate, fondata de Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, in interiorul careia se afla cel mai mare covor din lume, cu o suprafata de 5627 m2 si cel mai mare candelabru, cu un diametru de 10 m. Vom continua cu un tur panoramic pe Corniche Road unde vom putea vedea cladirile rezidentiale si de business spectaculoase, vom admira imaginea palatelor emirilor, Palatul Prezidential, hotelul palat "Palatul Emiratelor". Vom reveni la vasul de croaziera in a doua parte a zilei. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 23:50. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 5 / 05.03.2024: Doha

La ora 14:00 vasul va ajunge in Doha unde va ramane pana la ora 22:00. Capitala Qatarului este una dintre destinatiile cele mai cautate pentru festivaluri, evenimente, dar si pentru cumparaturi. Frematand de activitate, orasul Doha este cunoscut ca fosta "perla" a satelor de pescuit, aflat intr-o continua schimbare, fiind motorul economiei tarii, iar desemnarea statului Qatar ca gazda a campionatului Mondial de Fotbal in 2022 este o dovada in plus a puterii investitiilor derulate in aceasta parte a lumii. in aceasta zi vom porni alaturi de insotitorul de grup si de ghidul local intr-un tur organizat exclusiv pentru grupul nostru in Doha, in timpul caruia vom vedea celebra piata Araba Souq Waqif, piata de aur Gold Souq, piata de soimi, complexul rezidential ultraluxos Pearl Qatar, creat in Golful Arabiei pe o distanta de 32 km pe mai multe insule artificiale construite la doar 350 m de tarm, fiind o replica a celebrului proiect "The Palm" din Dubai, Clubul de Golf Doha, unul dintre primele cluburi cu terenuri cu iarba construit vreodata in Orientul Mijlociu, complexul sportiv de 250 de hectare Sports City, care a gazduit Jocurile Asiatice in anul 2006, zona comerciala din port, Al-Corniche, o promenada lunga de pe litoralul golfului, care ofera privelisti frumoase asupra insulei Palm Tree si a zgarie-norilor din oras, piata de fructe si legume si piata de camile. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 6 / 06.03.2024: Navigare

in aceasta zi ne vom bucura de facilitatile vaporului de lux, cum ar fi: piscine, jacuzzi, centru de fitness, sauna, saloane de masaj, biblioteca, casino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animatie, muzica live si bineinteles, discoteca. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 7 / 07.03.2024: Muscat

La ora 07:00 vasul va acosta in portul din Muscat, capitala sultanatului Oman, care in traducere din limba araba inseamna "loc de acostare", dat fiind faptul ca este situata intr-un port natural la Marea Arabiei, de-a lungul Golfului Oman, in imediata apropiere a Stramtorii Hormuz, unde albastrul Oceanului Indian se intalneste cu desertul strabatut de beduini. Muscatul este unul dintre cele mai vechi orase din Orientul Mijlociu, datand inca din sec. al II-lea. in antichitate a fost centrul comertului cu tamaie dintre sudul Arabiei, Grecia, Roma si intreaga Mediterana, numit pe atunci Khour Rouri, pe care grecii l-au redenumit ulterior Muscat. in aceasta dimineata vom porni alaturi de insotitorul de grup si de ghidul local intr-un tur organizat exclusiv pentru grupul nostru in Muscat, prilej cu care vom vedea cum arhitectura moderna se impleteste cu stilul traditional al constructiilor si de a descoperi cum un oras modern coexista in armonie cu legenda Reginei din Saba si a lui Sindbad Marinarul. in timpul turului vom avea ocazia de a admira frumoasele cladiri din cartierul ambasadelor, cladirea Operei, cu o capacitate de 1100 locuri, construita in anul 2011 la ordinul sultanului Qaboos, Marea Moschee (exterior) inaugurata de Sultanul Omanului in anul 2001, una dintre cele mai mari din lume care poate adaposti in acelasi timp 20.000 de credinciosi si exoticul Muttrah Souq, de unde vom putea cumpara traditionalele bijuterii de argint lucrate manual. Vom vizita in continuare muzeul particular Bait Al Zubair, care contine colectii de arme, bijuterii, harti, imbracaminte si carti, ne vom plimba apoi de-a lungul frumoasei faleze, vom vizita piata de peste, pentru ca in final, sa admiram din exterior splendoarea palatului Al Alam, resedinta Sultanului Qaboos, situat strategic intre cele doua fortarete, Jalali si Mirani, construite de portughezi in sec. al XVI-lea. intoarcere la vasul de croaziera care va parasi portul la ora 17:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 8 / 08.03.2024: Dubai

Vasul de croaziera va reveni in Dubai la ora 13:00, unde va ramane peste noapte. Va recomandam sa mergeti intr-un jeep safari cu masini de teren avand posibilitatea de a admira desertul din zona Dubai. Va veti plimba cu camilele, veti putea simti nisipul extrem de fin, veti admira un spectacol de belly dance si va veti bucura de o cina in ambianta muzicii traditionale. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 9 / 09.03.2024: Dubai - Bucuresti

Mic dejun. Dupa debarcare vom fi transferati la Dubai Mall unde vom beneficia de timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi pana la ora transferului catre aeroport (aprox. ora 18:00). Plecare spre Bucuresti cu compania Fly Dubai, zbor FZ 1709 (21:00 / 00:35).

Ziua 10 / 10.03.2024: Bucuresti

Sosire in Bucuresti la ora 00:35.

 

TARIF I: 1950 EURO / loc in cabina interioara; Supliment single: 230 EURO

TARIF II: 2120 EURO / loc in cabina cu hublou; Supliment single: 290 EURO

 

TARIF III: 2240 EURO / loc in cabina cu balcon; Supliment single: 320 EURO

 

(tarife cu toate taxele incluse, valabile pentru un grup de minim 21 turisti; pt. un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Dubai - Bucuresti cu compania Fly Dubai

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si locale (pot suferi modificari)

- taxele portuare (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 7 nopti de cazare cu pensiune completa inclusiv apa, limonada, ceai si cafea la dozator, pe vasul de croaziera Costa Toscana

- tur de oras in Dubai cu insotitor de grup si ghid local

- tur de oras in Abu Dhabi cu insotitor de grup si ghid local

- tur de oras in Doha cu insotitor de grup si ghid local

- tur de oras in Muscat cu insotitor de grup si ghid local

- activitati de recreere pe vas: piscina, teatru, discoteca, biblioteca, fitness, sauna

- transferurile aeroport - hotel, port - aeroport

- ghizi vorbitori de limba engleza

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- taxa de servicii la bord pentru croaziera: 16 euro/zi/pers. (se achita direct la bordul vasului de croaziera la finalul calatoriei)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii

- taxele de port se pot modifica de catre autoritatea portuara

- pentru mai multe informatii legate de flota COSTA CRUISES, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc. va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei www.costacruises.com

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COSTA TOSCANA: https://www.costacruises.com/fleet/toscana.html

Inaugurat in 2021, vasul de croaziera Costa Toscana este nava fanion a companiei Costa Cruises avand 13 piscine si jacuzzi-uri, o capacitate de 6730 pasageri, o lungime de 336,94m si o latime de 42m.

cabina interioara

cabina are in componenta 2 paturi twin ce se pot converti intr-un pat de tip King Royal si baie privata. Fiecare cabina este dotata cu televizor, aer conditionat cu termostat, telefon, uscator de par, minibar, seif.

 

cabina cu hublou

cabina are in componenta 2 paturi twin ce se pot converti intr-un pat de tip King Royal si baie privata. Fiecare cabina este dotata cu televizor, aer conditionat cu termostat, telefon, uscator de par, minibar, seif.

 

cabina cu balcon

cabina are in componenta geamuri mari si o usa care ofera accesul spre balcon. Aceasta are un dormitor principal cu doua paturi de o persoana ce se pot converti intr-un pat de tip King Royal, baie privata, precum si o zona de living dotata cu o canapea extensibila. Fiecare cabina este dotata cu televizor, aer conditionat cu termostat, telefon, uscator de par, minibar, seif.